At Kılı Fırça ve Kuru Fırçalama

Gladsture At Kılı Fırça

At Kılı Fırça ve Kuru Fırçalama

Son zamanlarda kuru fırçalama yöntemi oldukça popülerleşti. Tüm vücudu fırçalayarak hem zihnen hem de bedenen rahatlamaya yardımcı olan at kılı fırçaların etkilerini ve kullanımını bu yazımızda detaylıca ele alacağız.

At Kılı Fırça Nedir?

At kılı fırçalar atların yele ve kuyruklarındaki uzun kıllardan yapılır. Bu kıllar atların rutin bakımları sırasında yele ve kuyruklarından kesilir ve saklanır. Bu işlem sırasında atlara zarar verilmez. Toplanan kıllar biriktirilir ve boy kesimleri ve ağaca çakılma işlemleri gerçekleştirilerek kullanıma hazır hale getirilir. İlk kullanımlar esnasında fırçadaki kıl dökülmeleri normaldir. Bu fırçalar düzenli bakımla çok uzun süre kullanılabilir.

At kılı fırça ile yapılacak kuru fırçalama tekniği sabahları, güne başlamadan önce kullanılmalıdır. Her sabah 5-10 dakika boyunca tüm vücuda uygulanacak bu bakım rutini ile daha parlak, yumuşak ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak mümkün.

Vücudu ölü derilerden arındırır. Gözeneklerde biriken yağ ve kirin temizlenmesini sağlar. Vücuttaki kan dolaşımını hızlandırarak hücre yenilenmesini sağlar. Lenfatik sistemin çalışmasını sağlayarak toksinlerin vücuttan atılmasına destek olur. Düzenli kullanımda pütürlü görünüm kaybolur ve daha yumuşak ve sıkı bir cilt görünümü sağlar.

Kuru Fırçalama Nasıl Yapılır?

Kuru fırçalama tüm vücudun at kılı fırça yardımı ile kalbe doğru hareketlerle taranması işlemidir.

- Ayak tabanları dairesel hareketlerle,

- Bacaklar aşağıdan yukarıya doğru,

- Kollar ellerden kalbe doğru,

- Koltuk altları dairesel hareketlerle,

- Bel bölgesi yukarıya doğru,

- Karın bölgesi dairesel hareketlerle,

- Sırt, aşağıdan yukarıya doğru nazik ve yumuşak hareketlerle fırçalanır.

Yüz bölgesinde kullanmak için farklı bir fırça edinilmelidir. Ayrıca yüz ve vücut için kullanılan fırçaların kıl sertlikleri farklıdır. Yüz bölgesinde yer alan cilt daha ince yapılı olduğu için daha yumuşak kıllara sahip fırçalar kullanılmalıdır. Fırçalama sonrası yüz bakımı yapılarak fırçalamanın etkisi arttırılabilir.

Kuru fırçalama sonrası yapılacak ılık bir duş, ölü derilerin tamamen atılmasını ve gözeneklerin temizlenmesini sağlar. Böylece güne daha dinç ve enerjik bir başlangıç yapılmasına yardımcı olur. Duş sonrası nemlendiricinizi kullanmayı unutmayın.

Daha güzel bir cilt görünümü için bol su tüketmeyi ve iyi beslenmeyi ihmal etmeyin.

 

Yararlanılan Kaynaklar

https://www.yasemin.com/guzellik/haber/2981029-at-kili-fircasi-nedir-ve-ne-ise-yarar-at-kili-fircasi-nasil-kullanilir

https://www.cildimveben.com/makale/at-kili-fircasi-kullaniminin-5-faydasi

https://www.gladsture.com/collections/aksesuarlar/products/relax-100-dogal-at-kili-vucut-selulit-fircasi

 

Etiketler: at kılı fırça, kuru fırçalama, atıksız yaşam, doğal yaşam, sağlıklı yaşam
Aralık 17, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı