YENİ NESİL ŞAMPUAN: KATI ŞAMPUANLAR

Gladsture Katı Şampuanlar

Merhaba, ilk blog yazımızda katı şampuanları ele alıyor ve bu yazının doğal yaşam yolculuğunuzda size eşlik edecek katı şampuanı seçmenizde yardımcı olacağını düşünüyoruz. Ülkemizde henüz yeni duyulmaya başlanan katı şampuanlar Amerika'da yaklaşık on yıldır kullanılan katı şampuanlar hakkında detaylı bilgiyi bu yazımızdan öğrenebilirsiniz. Katı şampuan nedir?, katı şampuan nasıl kullanılır?, katı şampuan içeriği nedir?, katı şampuan sabun mudur? gibi merak ettiğiniz bir çok soruyu yanıtladık. Katı şampuan ile tanışmak isteyip de cesaret edemeyenler için bu yazının yol gösterici olmasını ümit ediyoruz.

KATI ŞAMPUAN NEDİR?

İsminden de anlaşılacağı üzere katı şampuanlar sabun gibi katı formda ancak şampuan formülasyonundadır. İçerik olarak sıvı şampuanlara oldukça benzerdir ancak su içermez. Geleneksel sıvı şampuanların %70'i sudan oluşur, çoğunlukla tam olarak geri dönüştürülemeyen plastik şişelerdedir. Katı şampuanlar ise geleneksel sıvı şampuanların konsantre ve atıksız çevre dostu alternatifidir. Şişeye ihtiyacı olmadığından ekolojiktir ve plastik atık içermez. Ayrıca seyahat dostudur, valizde ve uçakta rahatlıkla taşınabilir.

KATI ŞAMPUAN SABUN MUDUR?

Katı şampuanlar normal sıvı şampuanların su kullanılmayan konsantre halidir. Katı şampuan form olarak sabuna benzese de sabun değildir. İçeriğinde sabunlaştırıcı maddeler bulunmaz. Doğal sabunların pH değeri 9-11 civarındadır. Saç derisi ve cilt için fazla bazik bir yapıdadır. Saç derisi pH değeri 4,5-5,5 arasında asidik bir değere sahiptir. Dolayısıyla saçı yıkarken sabun kullanımı sonrası saç derisi normal pH’ı olan 4,5-5,5 aralığına geri dönmeye çalışır ve bu saç derisi için oldukça yorucu olur. Katı şampuanlarımızın pH değeri ise 5,0-5,5 arasında ve saç derisi ile uyumlu olarak üretilmektedir.

KATI ŞAMPUAN İÇERİĞİ NEDİR? KATI ŞAMPUAN DOĞAL MIDIR? KATI ŞAMPUAN KİMYASAL İÇERİR Mİ?

Gladsture katı şampuanlar, sentetik kimyasal içermeyen şampuanlardır. İçeriğinde sülfatlar (SLS, SLES) gibi tahriş edici maddeler ve paraben gibi kimyasallar kullanılmaz. Bu tip kimyasallar cilt tarafından emilerek kana karışır ve insan sağlığını tehdit ederler. Ayrıca ekosistem için de zararlıdırlar. Bunun yanı sıra ürünlerimiz içerisinde silikon, parfüm, renklendirici ve diğer kimyasal esanslar kullanılmaz.

Yeni nesil şampuan diyebileceğimiz katı şampuanlarımız doğal şampuan olarak formüle edilmiştir. İçeriğinde doğal ve bitki bazlı hammaddeler yer alır. Alışık olduğumuz sıvı şampuanlar gibi kolayca köpürür, doğal yağlar ve gerçek uçucu yağlarla aromaterapik ve keyifli bir banyo deneyimi sunar. Katı şampuanlarımızda kullandığımız içeriklerimiz, değerli sabit yağlar, doğal esansiyel yağlar ve bitkisel renklendiricilerden oluşur. Biyobozunurdur ve doğaya zarar vermez.

İçeriği saç ve cilde faydalı bir çok değerli yağ ile zenginleştirilmiştir. Ürün çeşitlerinde saç tipine göre seçilen hindistan cevizi yağı, kakao yağı, aspir yağı, çörek otu yağı, kantaron yağı gibi bir çok sabit yağ kullanılır. Ayrıca uçucu yağların şifalı ve aromaterapik etkilerinden faydalanmak için ürünler içerisinde yine saç tipine göre seçilen tatlı portakal yağı, adaçayı yağı, okaliptüs yağı, çay ağacı yağı, tıbbi nane yağı gibi bir çok farklı esansiyel yağ kullanılmaktadır.

KATI ŞAMPUAN KULLANIM ÖMRÜ NEDİR?

Gladsture katı şampuanlarımız 95 gr’dır. Bir katı şampuan yaklaşık 3 şişe sıvı şampuana denktir. Kullanım şekli, kullanım sıklığı, kullanan kişi sayısı ve muhafaza şekline göre değişmekle birlikte konsantre formülü sayesinde yaklaşık 3 ay, ortalama 80 kez kullanılabilir. Günlük kullanıma uygundur ve genellikle duşta tek kullanım yeterlidir.

KATI ŞAMPUAN NASIL KULLANILIR?

Islak saçlar üzerinde birkaç tur çevirmek yeterlidir. Çabucak köpürmeye başlayacaktır. Sonrasında saç derisine masaj yaparak iyice köpürtüp su ile durulanır. Saçta kalıntı bırakmaz ve ağırlık yapmaz. Tek kullanım genellikle yeterlidir.

Boyalı saçlarda bile çoğunlukla aldığımız geri dönüş katı şampuan kullanımı sonrası saç kremine ihtiyaç duyulmadığı yönünde olmaktadır. Bu durum saç tipinize göre değişkenlik gösterebilir.

KATI ŞAMPUAN NASIL MUHAFAZA EDİLMELİ?

Katı şampuanlar konsantre yapıda oldukları için su ile temas ettiğinde erimektedirler. Dolayısıyla kullanım haricinde su ile temasının kesilmesi gerekmektedir. Duşta tel rafta, su birikmeyen bir sabunlukta veya kabak lifi gibi suyunun süzülebileceği bir yerde bırakılmalıdır. Düşmeyeceğinden emin olarak dik şekilde kurumaya bırakılması en uygun yöntem olacaktır.

KATI ŞAMPUAN SAÇ DÖKÜLMESİNİ ENGELLER Mİ?

Katı şampuanlar, doğal şampuan içeriği sayesinde saç ve saç derisinin doğal yapısını değiştirmez. Doğal şampuan kullanımı sonrası bir çok kullanıcımızdan saç dökülmesinin azaldığına dair geri dönüşler almış olsak da ürünlerimiz ilaç değildir. Saç dökülmesi genetik faktörlere, beslenme veya stres gibi etkenlere bağlı olarak gelişebilir. Dolayısıyla saç dökülmesini engelleyen şampuan iddiasında bulunmak yanlış olacaktır.

KATI ŞAMPUAN HER SAÇA UYGUN MUDUR?

Gladsture Katı Şampuanlar, doğal uçucu yağlarla kokulandırılmış, aromaterapik etkisiyle keyifli bir banyo deneyimi sunan, sülfat içermeyen, homojen formülasyonlu, el yapımı, plastik atıksız, vegan ve temiz içerikli, hayvanlar üzerinde test edilmeyen yeni nesil bir şampuandır. Her saç tipi için özel geliştirilmiş içeriklerle herkesin kullanabileceği bir üründür. Katı şampuanlarımız içerisindeki değerli yağlar ile kepeği önlemeye yardımcı olur.

Bitkilerin kendine has özelliklerini inceleyerek her türlü saç tipi için oluşturulmuş dört farklı Gladsture katı şampuan çeşidimiz mevcuttur.

Tüm saç tipleri için geliştirdiğimiz normal saçlar, boyalı saçlar, mat ve kuru saçların rahatlıkla kullanabileceği PEARL katı şampuanımız Rhassoul kili ile renklendirilmiş, vanilya ve tatlı portakal esansiyel yağları ile kokulandırılmıştır.

Kuru ve ince telli saç tipleri için geliştirdiğimiz AMBER katı şampuanımız zerdeçal tozu ile renklendirilmiş, adaçayı ve tıbbi nane esansiyel yağları ile kokulandırılmıştır.

Normal ve karma saç tipleri için geliştirdiğimiz AMETHYST katı şampuanımız kakao tozu ile renklendirilmiş, okaliptüs ve limon otu esansiyel yağları ile kokulandırılmıştır.

Yağlı saçlar ve çabuk sönen saç tipleri için geliştirdiğimiz ONYX katı şampuanımız aktif bambu kömürü ile renklendirilmiş, çay ağacı ve tıbbi nane esansiyel yağı ile ile kokulandırılmıştır.

ÇOCUKLAR İÇİN KATI ŞAMPUAN KULLANIMI UYGUN MUDUR?

Katı şampuanlar temiz içeriği ile 3 yaş üzeri çocukların kullanımına uygundur.

0-6 yaş arası bebeklerde kullanımı ise içeriğindeki esansiyel yağların oranlarına göre belirleniyor. Sağlık Bakanlığı’nın ve Avrupa Birliği’nin kriterlerine göre 0-6 yaş arası bebeklerde esansiyel yağ kullanım miktarı 6 yaş ve üzerine kıyasla daha düşüktür.

HAYVANLAR İÇİN KATI ŞAMPUAN KULLANIMI UYGUN MUDUR?

Katı şampuanın hayvanlarda kullanımını içeriğindeki esansiyel yağlar sebebiyle önermiyoruz.

 

*Şampuan tüketimi için DORinsight’ın Türkiye’de yaptığı bir araştırmada şampuan kullanımının %93 olduğu ölçümlenmiş. Araştırmaya göre şampuanını aylık olarak yenilediğini belirten katılımcı oranı %45 iken %24’ü oluşturan kesim ise şampuanlarını 2-3 hafta gibi daha kısa bir sürede tüketiyor. Aynı araştırma katılımcılarının %60’ı şampuanlarını kimseyle paylaşmamayı tercih ettiğini gösteriyor (https://www.marketingturkiye.com.tr/haberler/turkiyenin-saclarina-nasil-bakiyor/). Bu verilere göre sadece şampuan tüketimi sebebiyle ülkemizde yıllık 50 milyon üzerinde ciddi oranda bir plastik atık ortaya çıkmaktadır.

 

Etiketler: Katı şampuan nedir, katı şampuan nasıl kullanılır, katı şampuan faydaları, katı şampuan içeriği, kimyasal içermeyen şampuan, doğal şampuan, kimyasalsız şampuan, eczanede satılan şampuan, saç dökülmesine doğal çözüm, saç dökülmesi için, bitkisel şampuan
Aralık 18, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı